Over mamacoach Susannah

Ik ben Susannah (1981), zeer gelukkig getrouwd met Mark. Samen hebben we drie zoons: Arend (2010), Emile (2013) en Olaf (2016). Ik moet je meteen vertellen dat Arend maar 5 jaar mocht worden en vier dagen voor de geboorte van Olaf plotseling stierf aan een hartaanval.  Wonder boven wonder hebben wij als gezin die klap heel goed kunnen opvangen. De geboorte van Olaf was de grootste troost, naast het feit dat we een hele bijzondere, zeer liefdevolle en krachtige relatie hebben.

Mark en ik leerden elkaar kennen op Hogeschool Helicon in Zeist (nu is dat overgegaan in de Vrijeschoolpabo en onderdeel van de Hogeschool van Leiden) waar we allebei leerkracht werden: ik voor de kleuters en Mark voor de onderbouw van de vrijeschool (klas 1 tot en met 6, oftewel groep 3 tot en met 8). Ik werkte ongeveer zeven jaar als juf, eerst drie jaar fulltime, toen parttime en toen nog als invaller.

Ondertussen werd ik in 2009 gastouder om gedeeltelijk thuis te kunnen werken, en toen kwam Arend en werd ik steeds meer mama aan huis met nog wat gastkinderen erbij. Het gastouderschap bevalt me nog steeds goed, maar ik mis soms ook tijd zonder jonge kinderen om me heen. Daarom kwam deze tak erbij: mijn ervaringen als juf, gastouder en moeder door kunnen geven en zo toch werken voor de kinderen, maar wel in 1-op-1 contact met een volwassene.

Ik volg regelmatig trainingen om mijn eigen ontwikkeling blijvend te laten groeien, om nieuwe moeders op weg te helpen naar een krachtig en gezond moederschap. Zodat de kleine kinderen van nu uit kunnen groeien tot krachtige, gezonde volwassenen.

Advertenties