Over Susannah – jouw coach

Ik ben Susannah (1981), zeer gelukkig getrouwd met Mark. Samen hebben we vier kinderen: Arend (2010), Emile (2013), Olaf (2016) en Iduna (2018). Ik moet je meteen vertellen dat Arend maar 5 jaar mocht worden en vier dagen voor de geboorte van Olaf plotseling stierf aan een hartaanval.  Wonder boven wonder hebben wij als gezin die klap heel goed kunnen opvangen. De geboorte van Olaf was de grootste troost, naast het feit dat we een hele bijzondere, zeer liefdevolle en krachtige relatie hebben. Wij voelden ook nog een krachtige kinderwens daarna en zijn zó gelukkig met de komst van onze dochter, in de warme zomer van 2018.

Mark en ik leerden elkaar kennen op Hogeschool Helicon in Zeist (nu is dat overgegaan in de Vrijeschoolpabo en onderdeel van de Hogeschool van Leiden) waar we allebei leerkracht werden: ik voor de kleuters en Mark voor de onderbouw van de vrijeschool (klas 1 tot en met 6, oftewel groep 3 tot en met 8). Ik werkte ongeveer zeven jaar als juf, eerst drie jaar fulltime, toen parttime en toen nog als invaller.

Ondertussen werd ik in 2009 gastouder om gedeeltelijk thuis te kunnen werken, en toen kwam Arend en werd ik steeds meer mama aan huis met nog wat gastkinderen erbij. Het gastouderschap beviel me goed, maar ik miste soms ook tijd zonder jonge kinderen om me heen. Daarom kwam deze tak erbij: mijn ervaringen als juf, gastouder en moeder door kunnen geven en zo toch werken voor de kinderen, maar wel in 1-op-1 contact met een volwassene. Inmiddels zijn we verhuisd naar Zutphen en ben ik niet meer als gastouder aan het werk, maar draag ik alleen nog de zorg voor onze eigen kinderen. Tussendoor (’s avonds, op een late middag of af en toe in het weekend) doe ik graag mijn coachgesprekken, telefonisch, via skype of live wandelend door ons mooie kikkerlandje.

Ik volg regelmatig trainingen om mijn eigen ontwikkeling blijvend te laten groeien, om nieuwe moeders op weg te helpen naar een krachtig en gezond moederschap. Zodat de kleine kinderen van nu uit kunnen groeien tot krachtige, gezonde volwassenen.